Fluitenkruid, Fris en Fruitig, de Lente Komt Eraan

Fluitenkruid, Fris en Fruitig, de Lente Komt Eraan

In ongemaaide slootkanten, ruige graslanden en langs wegen en paden, staat dit kruid ons al toe te fluiten op de wind. Als kind maakte jij misschien wel een fluitje van de holle stengel en wat heerlijk om daaraan terug te denken. Onbezorgd, onbevangen, onwetend, onervaren en toch zielsgelukkig tot in elke cel. Laten we daar naar terugkeren en ervaren dat dat kind in jouw nog steeds aanwezig is. April en mei zijn de maanden dat het begint te bloeien, het weer nog een beetje stug, schommelende temperaturen, wolkenvelden en af en toe daar tussendoor wat zonnestralen. Roomwit, frisgroen en de bladeren die heerlijk geuren als je het door de vingers rolt. Daar waar de zon door het bladerdek van de bomen de aarde eenvoudig bereikt… ook daar staat deze plant te shinen in de zon. Voedzame en vochtige aarde met af en toe wat schaduw vindt fluitenkruid een ideale plek om zich te vestigen. Het is een magneet voor bijen, vlinders en allerlei insecten die op die manier helpen bij de bestuiving van alle kruiden in haar omgeving. Als de kosmos bepaalt dat de biodiversiteit vergroot moet worden, dan strooit het links en rechts met wat fluitenkruid in het rond. Fluitenkruid is een eenjarige plant en activeert zijn zaden -in tegenstelling tot overig eenjarige- pas na een koude periode. Zaaien in het voorjaar is dus te laat en ook hier zie je weer de kosmische wijzerplaat. De kosmos en de natuur barsten van deze trucjes en verschillende technieken om zo de diversiteit van de kruiden om ons heen tot leven te kunnen wekken. Fluitenkruid lijkt wat op de giftige gevlekte scheerling en de waterscheerling, deze bloeien echter net iets later. De gevlekte scheerling heeft gladde stengels, soms voorzien van rode stippen of vlekken op de steel en stinkt wat naar muizen. De waterscheerling geeft wat geel sap op en in dit geval een herkenning om het niet te gebruiken. Dus als je twijfelt, niet eten die hap. Voor de ervaren mens op weg terug naar de natuur, de fluitenkruid herstart het juiste DNA, dat DNA dat gevangen is en afgeschermd door de huidige manier van de samenleving.

Lijkend op een varen, maar niet gerold
Roomwit en romantisch

De steel, hol, gegroefd en licht behaard. Tot wel anderhalve meter hoog, met bladeren fris groen en met haar v-vorm wat lijkend op een varen. Het blad, geurend fris en de witte bloemetjes geven een wat romantisch gevoel. Het symboliseert de sterke band met de natuurlijke wereld, de wereld waar veel mensen helaas van het pad af zijn geraakt. Het roept ons, herinnert ons om verbinding te maken en terug te gaan naar de natuur. De natuur, de grondlegger, de basis van ons bestaan… geen bijwerkingen, maar balans dat is de reden van de dans der planeten. De zon en de maan, de planeten en de sterren, de communicatie met de natuur, die ons zo de ware apotheek aanreikt.

Wake up!

Alleen als je het 100% zeker weet, de bloemen zijn eetbaar over de salade, de bladeren smakend als kervel, door sauzen, soepen of ovenschotels. De wortels met zijn bom aan koolhydraten en zetmeel, heerlijk als je het wat mengt in een pannetje met rundvlees… hmm het beest komt tot leven. Het wordt ingezet voor een betere spijsvertering en als diureticum een middel om meer water via de nieren af te kunnen voeren en zo dus werkt als “plaspil”. Werkzaam bij luchtwegproblemen, spanningen, hoest en zelfs anti-viraal, een ware topper weer en er is zoveel van om ons heen, dus vertaal het signaal. In de wortel zit trouwens de veelbelovende stof podofyllotoxine… een stof die zou kunnen werken tegen kanker. Zou de wetenschap met het woord toxine wederom wat angst willen promoten? De natuur kent geen huisartsen, doctoren of farmaceuten, geen spreektaal of lastige woorden… maar signalen, energie, voeding en genezing. Het is de taal van de kringloop, gebaseerd op trilling en frequentie tussen de kosmos en de natuur over en weer. En voor ons een waanzinnig resultaat… de kosmische apotheek!  

Luister naar je hart!

Fluitenkruid is bloedreinigend zoals jullie inmiddels hebben geleerd, niet te verwarren met scheerling… deze ruikt wat ranzig, terwijl fluitenkruid juist fris en scherp is.

Let op! Mijn blogs zijn geschreven vanuit een persoonlijke visie.

8 gedachten over “Fluitenkruid, Fris en Fruitig, de Lente Komt Eraan”

  1. Morgen maar even wat plukken. Ze groeien hier als fluitenkruid…en die geur…heerlijk..hou van fluitenkruid..en nu de geneeskrachtige werking erbij..
    Zeker 4 aspecten waarvoor we het al kunnen gebruiken hier. Whoop whoop.💃💃🌾🌾🌾
    Weer een blije Petra hier😊😊😊dank je wel🙏☹️

  2. Hier staat het ook volop, ik ga morgen ook wat plukken, de look zonder look ligt al te drogen en ik heb eindelijk ook een meidoorn gevonden. Over niet al te lange tijd krijg ik het druk, hier in de buurt staat het vol met oude vlierstruiken, mijn ex-schoonmoeder leerde me 40 jaar geleden al om daar heerlijke vlierbessen jenever van te maken 😊

  3. Wat een passie in je verhaal kan niet anders zijn dan dat je dat overbrengt op iedereen die dit leest op mij wel een ieder geval groeten een vriend

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar de natuur en het ware DNA roept jou, negeer dat niet.

Winkelwagen
Scroll naar boven